ua



Оптичний блог

#глибина різкості

Активний відпочинок і спорт в контактних лінзах

Активний відпочинок і спорт в контактних лінзах - linza.com.ua

Біг, спортивна ходьба, фітнес, йога, дайвінг, катання на лижах – все це і багато іншого не тільки надихає, мотивує і зміцнює людину, але і підтримує її здоров'я на довгі роки. Як бути, якщо ви не мислите свого життя без помірних фізичних навантажень або професійно займаєтеся спортом, однак маєте поганий зір? Обов'язково порадьтеся з лікарем і попросіть його підібрати вам м'які контактні лінзи, сумісні з активним способом життя!

Вся справа в тому, що контактні лінзи є більш ефективними помічниками (у порівнянні з окулярами) в боротьбі з поганим зором при активних заняттях спортом.

Основні переваги контактних лінз:

  • Лінзи адаптуються до очей настільки швидко і безболісно, що багато людей після їх покупки дивуються, чому ж лінзи не зробили цього раніше, адже займатися в них спортом – саме задоволення!  
  • Діагноз для активного способу життя не перешкода! Якщо у вас короткозорість, пресбіопія або астигматизм, це не завадить вам насолоджуватися чітким зображенням і носити контактні лінзи.
  • На відміну від окулярів, лінзи не обмежують поле зору, дозволяючи бачити всю красу навколишнього світу і створюючи максимальний комфорт при рухливих іграх.
  • Вигідні для дітей: дитина з поганим зором може безтурботно бігати, стрибати, танцювати, грати, ходити на фізкультуру, а батьки не переживають, що при цьому всім окуляри поламані.
  • Під час плавання, катання на лижах, ігри в футбол, волейбол, тренування в спортзалі або занять йогою лінзи не сповзають на перенісся, їх не потрібно кожного разу надягати, знімати або протирати скло, як це роблять усі власники окулярів.
  • Вони не пітніють при перепаді температур.
  • Якщо ваш ритм життя не дозволяє доглядати за контактними лінзами (міняти розчини, стежити за терміном заміни, робити механічне чищення) вас приємно порадують одноденні контактні лінзи, які не потребують спеціального догляду. Вранці ви їх одягаєте, а перед сном викидаєте.
  • Деякі лінзи мають УФ-блокатор, який захищає очі від ультрафіолету під час активного проведення часу на свіжому повітрі.
  • Лінзи – це не тільки красиво, але і зручно! Будь-який вид спорту або активних ігор стане для вас справжнім задоволенням.
  • Безпека МКЛ при занятті спортом стосується і кольорових контактних лінз, головне не забувати про режим носіння і правильному догляді.

Лінзи та бойові мистецтва

Відповідь на питання чи можна займатися єдиноборствами - бокс, вільна боротьба, самбо, панкратіон та інші — може дати тільки офтальмолог після детального огляду.

Справа в тому, що при деяких захворюваннях очей спорт, в якому можливі удари в голову, категорично заборонений, тому що може значно погіршити ситуацію. Професійні спортсмени регулярно проходять медогляди, в тому числі офтальмологічні, щоб фіксувати найменші зміни.

Якщо ви хочете займатися боксом «для себе» - пройдіть діагностику і з лікарем підберіть лінзи з хорошою центровкой і правильною посадкою, щоб виключити випадання МКЛ при різких рухах. Так чи інакше прямих влучень в голову, а особливо по обличчю, в око, краще уникати. Будьте уважні і обережні при спарингу.

Лінзи та водні види спорту

Щоб займатися водними видами спорту і просто безпечно плавати в лінзах, запам'ятайте кілька правил:

  • використовуйте тільки одноденні лінзи, які потрібно викинути одразу після купання або в кінці дня;  
  • якщо у вас чутливі очі – не забувайте брати зволожуючі краплі;
  • користуйтеся окулярами для плавання або маскою, якщо вам потрібно занурюватися в воду. 

 Лінзи та активний відпочинок / спорт на свіжому повітрі

Для кожного виду спорту існує ряд особливостей, який пов'язаний із застосуванням окулярів або контактних лінз. Саме тому слід пам'ятати, що чіткі рекомендації може дати тільки досвідчений лікар. Наприклад, для занять хокеєм, футболом або велоспортом настійно рекомендується користуватися лінзами, котрі стійкі до дегідратації (втрати вологи). Це можуть бути не тільки вироби певних марок, а й спеціальні потовщені лінзи. Також слід враховувати такий фактор як захист від ультрафіолету, що особливо важливо для людей, що надають перевагу підкоренням гірських вершин і катанню на лижах.

Тільки правильно підібравши контактні лінзи відповідно до своїх захоплень, ви будете відчувати максимальний комфорт і зможете захистити зір від додаткових навантажень.

Будьте здорові!

Схожі статті

Більше новин