ua



Оптичний блог

#глибина різкості

Як зняти почервоніння очей

Як зняти почервоніння очей - linza.com.ua

Червоні очні яблука – поширена патологія. У своєму житті хоча б один раз кожна людина стикалася з цією проблемою.

Дана проблема може виникати в результаті величезної кількості чинників як зовні, так і за наявності певних проблем в організмі. Це може бути реакція на алергію, а може бути і на інфекційне захворювання, яке необхідно лікувати, а не просто очікувати від крапель зняття симптомів. Головний прояв описуваної недуги: кровоносні судини, які знаходяться на поверхні очного яблука, значно розширюються, візуально око червоніє — покривається кровоносної сіточкою.

У нормальному стані найменші кровоносні судини практично не видно. Але при їх розширенні ми також можемо відчувати біль, сухість в очах – «пісок», зір начебто стає гіршим.

Визначивши причину почервоніння очей, зняти цю проблему можна як в домашніх умовах, так і медикаментозно після звернення до фахівця.

Чому виникає почервоніння очей

Якщо ви помітили, що ваші очі почервоніли, але при цьому не відчуваєте ніякого дискомфорту і це не заважає вам нормально функціонувати, можна самостійно поспостерігати за процесом протікання почервоніння. Якщо це незначне роздратування або реакція на якісь або алергени, почервоніння швидко пройде само. Якщо ж через деякий час почервоніння не йде, а тим більше стає більш вираженим, з'явиться набряк, – терміново звертайтеся до лікаря, який виявить причину і призначить ефективне лікування.

Причини почервоніння очей:

  • сильні пориви вітру, частинки пилу і сигаретний дим;
  • алергія на шерсть домашніх тварин, рослинний пилок, косметичні засоби, побутову хімію або частинки побутових забруднень;
  • тривале перебування без перерв за моніторами комп'ютера, телевізора;
  • різкі зміни в погоді;
  • постійний або різко спровокований стрес, нервовий стан;
  • порушення правил носіння або догляду за контактними лінзами;
  • косметичні процедури – нарощування вій, татуаж повік тощо;
  • запалення війкових цибулин – блефарит;
  • інфекційні захворювання очей, наприклад, кон'юнктивіт;
  • запальні процеси очної судинної системи, які розвиваються в результаті аутоімунних хвороб, мають інфекційний або токсичний характер;
  • результат механічного пошкодження очного яблука або повік;
  • постійна втома, недосипання;
  • велике вживання алкоголю або тютюнових виробів;
  • підвищена температура тіла, яка виникає на тлі простудних захворювань.

Як можна швидко зняти почервоніння очей

Краще лікування – це профілактика! Досить дотримуватися кількох елементарних правил, щоб уникнути проблем з очима, в тому числі і почервоніння.

Завжди слід пам'ятати, що очі – це той орган, який постійно знаходиться в роботі. Завдяки очам ми пізнаємо навколишнє середовище з моменту пробудження і до засипання. Тому очам, як жодному іншому органу, потрібен хороший повноцінний відпочинок. Недостатній сон моментально відобразиться на стані очей, і навіть може стати причиною погіршення зору.

Для відпочинку очей протягом дня фахівці розробили комплекси нескладних вправ. Всього пару хвилин кілька разів на день виконання нескладних гімнастичних вправ збереже ваші очі від перевтоми і нездорового зовнішнього вигляду.

Якщо ваша робота вимагає сильних очних навантажень, робіть собі десятихвилинні перерви щогодини. Протягом цього часу достатньо просто закрити очі і розслабити очні м'язи.

Якщо почервоніння очей уже з'явилося, щоб швидко вирішити проблему, можна скористатися кількома ефективними приписами:

  • промити очі прохолодною водою;
  • зробити компреси на очі (примочки з холодної води, відвару ромашки, кори дуба, можна використовувати кубики льоду, використані чайні пакетики, шматочки сирої картоплі або свіжого огірка);
  • використання спеціальних крапель для очей, які зволожують слизову оболонку ока, допомагають швидко зняти роздратування, знизити запалення і больові відчуття;
  • краплі з дією звуження судин, протизапальні препарати.

Очні краплі, які допомагають зняти почервоніння

Сьогодні проблема почервоніння очей – досить поширене явище. Неправильний спосіб життя, стреси, недосипання, перенапруження – все це і багато інших чинників погано відображаються на стані наших зорових органів. В першу чергу візуально ми спостерігаємо червоні очі. Щоб приховати цю недугу, а також поліпшити стан очей, фахівці розробили безліч крапель, які максимально швидко й ефективно дозволяють забути про проблему.

Якщо ви користуєтеся контактними лінзами, непогано мати при собі спеціальні краплі, які можна використовувати, не знімаючи лінз. Особливо це актуально для лінз із гідрогелевих матеріалів, тому що при їх носінні повітря до рогівки надходить у менших кількостях, ніж без них. Ризик збільшують сторонні фактори, наприклад, сухість повітря в приміщенні, тож почервоніння очей буде час від часу з'являтися. Щоб усунути проблему, рекомендується використовувати спеціальні зволожуючі і змащувальні краплі, наприклад, Biotrue Drops, Avozor Moisture Drops.

Існують також судинозвужувальні краплі, такі як Візін. Досить поширений засіб від почервоніння. При його використанні слід розуміти, що такий препарат має короткострокову дію, при цьому причина почервоніння не зникає, тому часте його вживання небажане, лише у рідких випадках, коли вам насправді необхідно швидко візуально усунути почервоніння очей від лінз..

У нашому інтернет-магазині в розділі «Зволожуючі краплі» ви можете знайти підходящий для себе засіб, який можна використовувати як при носінні контактних лінз, так і без них. Краплі, які представлені у нас, допоможуть уникнути неприємних відчуттів, які виникають, якщо ви користуєтеся засобами контактної корекції, а також дозволять зняти почервоніння органів зору.

Схожі статті

Більше новин