ua



Оптичний блог

#глибина різкості

Огляд зволожуючих крапель для очей. Які краще вибрати?

Огляд зволожуючих крапель для очей. Які краще вибрати? - linza.com.ua

З кожним новим днем контактна корекція зору стає популярнішою, ніж звичайні коригуючі окуляри. Це факт. Лінзи зручніше використовувати в багатьох випадках, будь то повсякденні побутові справи, вид вашої активності, професійна діяльність або відпочинок.

Вибрати хороші, а головне, відповідні вам контактні лінзи - це не проблема. На ринку офтальмології є ряд провідних виробників, які пропонують людям з поганим зором дуже хороші варіанти різних мкл - від традиційних до щоденних.

При цьому використання контактних лінз слід сприймати як серйозну відповідальність перед своїм здоров'ям і, зокрема, перед своїми очима.

Тільки правильне використання коштів контактної корекції і всіх аксесуарів для них призведе до збереження здоров'я очей, поліпшення якості видимості і чіткості сприйняття навколишнього середовища.

Щоб ваші м'які оптичні прилади на протязі всього терміну носіння залишалися в задовільному стані, а ваші очі відчували комфорт - вам знадобиться ряд засобів по догляду за лінзами. У цей список офтальмологи вносять:

  • розчини;
  • ферментні і ензимні очищувачі;
  • зволожуючі краплі;
  • контейнери;
  • пінцети;
  • присоски і т.д.

Всі ці аксесуари дуже важливі і не можна щось виключити. Тільки комплексний підхід до догляду та збереженню контактних лінз забезпечує здорове носіння і хороше самопочуття.

З розвитком сфери контактної корекції виробники подбали про якісну наявність всіх засобів для догляду.

Навіщо потрібні зволожуючі краплі

Зволожуючі краплі сьогодні одне з незамінних засобів, які забезпечують всім користувачам мкл тривалий комфорт при носінні лінз. Якщо розчин для лінз - це засіб незамінний тільки в деяких випадках носіння мкл (при носінні одноденок рідина вам не знадобиться), то краплі для очей потрібні завжди і всім, хто користується лінзами будь-якого терміну носіння і заміни.

Без зволожуючих крапель не обійтися, якщо:

  1. ви відчуваєте дискомфорт до кінця робочого дня;
  2. якщо ваші очі почервоніли, коли на них контактні лінзи;
  3. якщо ви працюєте в приміщенні з сухим повітрям;
  4. якщо ви відчуваєте печіння в області очей.

Роль крапель при носінні лінз дуже вагома. Допомогти очам швидше адаптуватися до нових мкл, до частого їх носіння, випадків, коли немає можливості зняти лінзи на ніч, можуть саме краплі для очей. Потрапляючи безпосередньо на матеріал контактної лінзи, краплі наповнюють їх структуру додатковою вологою, яка, в свою чергу, позитивно впливає на стан очного яблука і на його нормальне зволоження.

Щоб зволожуючі краплі для очей йшли вам на користь і допомагали своєю роботою, слід пам'ятати основні правила їх використання.

Застосування крапель

Краплі для лінз поділяються на 2 види. Перший вид - це ті, які використовуються безпосередньо в момент знаходження лінз на очному яблуці, щоб зволожити і око, і лінзу. Другий вид - це ті, які слід капати тільки після того, як ви знімаєте лінзи з очного яблука. У другому випадку зволожувачі каплі дозволяють не тільки поліпшити якість видимості і відчуття комфорту, вони позитивно впливають на самі лінзи, і можуть продовжити термін їх експлуатації.

Порядок використання крапель простий і зводиться до декількох основних етапів:

  • добре очистити руки;
  • закинути голову вгору, щоб очі дивилися в стелю;
  • пальцями однієї руки злегка відтягнути нижню повіку;
  • другою рукою видавити з флакона 1-2 краплі зволожувача;
  • потримати відкритими очі близько півхвилини.

Пацієнти при використанні крапель  часто звертаються до офтальмологів з питанням, як часто слід закапувати очі при сухості очей або від їх почервонінні. Насправді доктор може дати загальні рекомендації (від 1 до 3 разів на добу). А ось пацієнт сам повинен визначати для себе частоту використання. Все буде залежати від виду лінз, їх матеріалу, від режиму їх носіння, частоти заміни, побутової обстановки, в якій знаходиться людина, а головне, від індивідуальних особливостей організму пацієнта.

Слід також пам'ятати, що частота використання крапель буде залежати від складу самого препарату, його особливостей, його призначення - на що саме буде направлено його дію. Чи то це краплі з зволожуючим ефектом, то вони сприяють зняттю подразнень, алергічних реакцій, або вони здатні лікувати інфекційні захворювання очей..

У будь-якому випадку, краплі необхідні для кожного, хто хоч зрідка носить м'які контактні прилади.

Найпопулярніші зволожуючі краплі

На сьогоднішній день ринок контактної корекції переповнений від кількості пропонованих зволожувачів. Різні за дією, за складом, за ціною. Купити їх можна в будь-який оптиці, аптеці або інтернет-магазині, що спеціалізуються на продажу оптичних препаратів для поліпшення зору.

Давайте розберемося, в чому ж їх відмінність, і в чому перевага тих або інших крапель. Які краплі будуть краще підходити саме вам і вашим очам. В інтернет-магазині linza.com.ua ви можете вибрати зволожуючі засоби, спираючись на відгуки.

Avizor Comfort Drops компанії Avizor — 5 із 5 за відгуками наших покупців

Засіб для зволоження лінз, який у своєму складі має зволожуючий компонент повідон.

Avizor Comfort Drops випускаються у флаконі об'ємом 15 мл. Краплі заслужили гарну репутацію завдяки своїм якостям. Вони добре усувають відчуття сухості очей, відчуття стороннього тіла, печію, знімають втому, позбавляють від почервоніння очного яблука.

Лікарі рекомендують використовувати зволожувач Авізор тим, хто працює у несприятливих умовах — погана провітрюваність приміщення, сухе повітря, задимленість тощо.

Comfort Drops компанії CooperVision — 5 із 5 за відгуками наших покупців

Засіб, який дарує комфорт при носінні контактних лінз. Його можна використовувати безпосередньо на поверхню МКЛ, коли ті знаходяться в оці. Завдяки краплям протягом 4–6 годин пацієнт відчуватиме комфорт та матиме хорошу якість зору. Sauflon Comfort Drops максимально зволожує і змащує поверхню лінз.

Особливо це буде корисно для тих, хто тільки починає носити лінзи після оптичних окулярів.

Systane Aqua компанії Alcon — 5 із 5 за відгуками наших покупців

Змащуючі та зволожуючі краплі, які містять природні полісахариди й гіалуронову кислоту. Компоненти в складі Systane Aqua притягують вологу й утримують її на поверхні ока.

Ці краплі біосумісні зі слізною рідиною та тканинами ока, їх можна капати, не знімаючи лінз. Офтальмологи рекомендують Alcon Systane Aqua, щоб зробити носіння контактних лінз максимально комфортним і приємним.

Biotrue drops компанії Bausch&Lomb — 4 із 5 за відгуками наших покупців

Краплі розроблені за унікальною технологією. До їхнього складу входить додатковий зволожуючий агент, який максимально подібний до складу людської сльози. Він добре і надійно зволожує лінзи протягом 16 годин. Досить закапати очі 1 раз на добу, щоб відчувати повний комфорт і добре бачити у ваших оптичних приладах цілий день.

Biotrue drops випускаються у двох зручних для користувачів форматах — унідозах и в одному флаконі. Застосовувати цей засіб можна як при носінні МКЛ, так і безпосередньо на слизову оболонку ока.

Схожі статті

Більше новин