ua



Оптичний блог

#глибина різкості

Випадає лінза. Причини і запобігання випадання

Випадає лінза. Причини і запобігання випадання - linza.com.ua

Масове поширення засобів контактної корекції зору стало причиною появи всіляких оман про те, що може трапитися з вами під час носіння мкл. Найчастіше такі омани з'являються тому, що люди, займаючись самолікуванням, не дослухаються до порад офтальмологів, і самостійно «лікують» очі.

Чи може лінза випадати з ока?

На думку лікарів, найчастішим питанням серед користувачів контактних лінз, особливо у первинних, є такий: як бути, якщо контактна лінза випала?

Насправді, випадання мкл з ока - вкрай рідкісне явище. Але так, як від нього ніхто не застрахований, давайте розглянемо ситуації, коли це можна статися. На думку лікарів, найчастішим питанням серед користувачів контактної корекції зору, особливо у первинних, є таке: як бути, якщо контактна лінза випала?

Насправді, випадання мкл з ока - вкрай рідкісне явище. Але так, як від нього ніхто не застрахований, давайте розглянемо ситуації, коли це можна статися.

Чому мкл можуть випадати з очей?

Якщо засоби контактної корекції правильно підібрані, ймовірність їх випадання досить низька. Головна причина їх нестійне положення - засоби, які ви підібрали, погано відповідають вашим індивідуальним параметрам очей.

Головні параметри, які відповідають за правильну і комфортну посадку контактних приладів на очі, - радіус кривизни (базова кривизна) - ВС і діаметр. Якщо лінза велика, вона може сповзати з ока і згортатися під повікою. Це приносить масу незручностей і дискомфорту. Тому так важливо, щоб засоби контактної корекції підбирав кваліфікований офтальмолог.

Однією з причин, по якій лінза випадає, може стати сильний удар. Друга причина - ваша слизова очей сильно пересушена. В такому випадку порушується стійке положення контактної пластини на оці, через брак вологи лінза скочується і може повністю випасти з очного яблука. Вода в ряді випадків теж може стати причиною випадання контактних приладів, тому фахівці рекомендують приймати душ без них.

І ще одна причина випадання - дефект, який був допущений при виробництві. З цією проблемою сьогодні може зіткнутися кожен носій мкл. У такому випадку варто звернутися до виробника чи імпортера продукції, щоб замінити бракований товар.

Що робити, якщо лінза випала?

Якщо ваша контактна лінза все ж випала з ока, її слід негайно знайти. Проблема в тому, що за своєю формою, видом і забарвленням, це практично невидимий прилад, пошуки якого можуть зайняти тривалий час. І чим довше ви будете шукати її, тим імовірніше, носити її вже не можна.

Якщо на пошуки лінзи ви витратили зовсім небагато часу, акуратно підніміть її за допомогою пінцета або паперового рушника. Помістіть лінзу в контейнер з універсальним розчином. Після того, як лінза прийме свою первісну форму, злийте старий розчин і промийте її в новому розчині, щоб уникнути попадання сторонніх предметів і частинок бруду.

Коли візуально лінза буде викликати у вас довіру, надіньте її на око. У тому випадку, коли у вас з'явиться хоч якийсь найменший дискомфорт, зніміть її негайно і викиньте, швидше за все, пошкодження необоротне.

Схожі статті

Більше новин