ua



Оптичний блог

#глибина різкості

Кольорові контактні лінзи

Кольорові контактні лінзи - linza.com.ua

Створення нового образу іноді вимагає кардинального перевтілення, і тоді застосовуються всі доступні косметичні засоби, змінюється колір волосся, створюється новий дизайн зачіски, накладаються довгі вії, з-під яких на світ по-новому дивляться очі нового кольору. Кольорові лінзи – це безпечний, за умови дотримання всіх правил та інструкцій, спосіб керування своєю неповторністю. Одразу хочемо відповісти на питання, яке цікавить багатьох: профарбований шар знаходиться в середині лінзи і не торкається безпосередньо рогівки ока.

Стиль та корекційні функції

У первинному призначенні контактні лінзи є інструментом, за допомогою якого здійснюється корекція, збільшується гострота зору.

Завдяки новим технологіям, які дозволяють носити лінзи практично будь-кому без небезпеки пошкодити рогівку і завдати шкоди здоровому оку або зору, лінзи вийшли за межі медичного призначення і використовуються в декоративно-косметичних цілях. Дозволяючи радикально змінити колір очей або підсилити природній відтінок, лінзи в сучасному світі стають популярним модним аксесуаром. Вони можуть поєднувати в собі дві функції: коригувати зір і підкреслювати красу очей виразністю кольору, або ж залишатися монофункціональними. Кольорові лінзи відрізняються від кольорових окулярів і не змінюють колір предметів зовнішнього світу.

Різновиди кольорових контактних лінз

Найпопулярніші на сьогодні лінзи сімейства FreshLook. Не залежно від того, світлі очі чи темні, хочете ви тільки посилити чи кардинально змінити колір очей, FreshLook може запропонувати потрібний варіант. Наприклад, Freshlook One Day – одноденні кольорові лінзи – нагодяться новачкам, які вперше хочуть побачити себе в новому образі, але не хочуть купувати лінзи на місяць, проте вони підходять тільки людям зі світлими очима. FreshLook Colors – спеціально створені для зміни темного кольору очей. Freshlook Dimension і 3 яскравих привабливих кольори зроблять світлі очі глибокими і виразними. А у Freshlook Colorblends найбагатший вибір кольорів, які підходять і для світлих, і для темних очей.

Якщо ви прихильник фірми Bausch&Lomb, зверніть увагу на лінзи тримісячної заміни Softlens Natural Colors, які пропонують 9 природних гарних відтінків із темним обідком по краю лінзи, який робить очі більш виразними.

Крім того, існують так звані карнавальні лінзи, які надають особливий вигляд очам, наприклад, форму котячої зіниці. Технологічний процес виробництва таких лінз вимагає певної щільності матеріалу, який створює більшу перешкоду надходженню кисню до ока, тому їх потрібно носити обмежений час, відповідно до інструкції.

Зверніть увагу, що перші 2-3 дні при носінні кольорових лінз можливе «затуманення» зору, що не вказує на брак лінзи, це нормальне явище, яке обов'язково пройде після звикання ока до кольорової лінзи.

Рекомендації та протипоказання для кольорових контактних лінз

Для кольорових лінз існують спеціальні рекомендації щодо носіння. Не слід одягати їх у темну пору доби, адже особливість ока, яка полягає в розширенні зіниці при зменшенні кількості проникаючого в неї світла, може призвести до потрапляння кольорового шару в поле зору і спотворення сприйняття оком дійсності, створення штучної перешкоди зору. Забороняється водити машину або виконувати інші дії, які вимагають швидкої реакції і точності сприйняття деталей оточення, з тієї ж причини, що кольоровий шар лінзи може потрапити в зону видимості. Перед сном і прийняттям водних процедур в душі чи в басейні лінзи слід знімати. Обов'язкове звільнення очей від лінзи на ніч пояснюється необхідністю в розслабленні очей і потребою в кисні (адже кольорові лінзи виготовляються з гідрогелевих матеріалів, які допускають виключно денне носіння), тому не можна ігнорувати цю вимогу, піклуйтеся про свої очі. Крім того, існують захворювання, при яких протипоказано носіння лінз, тому перед тим як придбати собі новий колір очей, слід проконсультуватися з лікарем-офтальмологом.

Догляд за кольоровими контактними лінзами

Лінзи потребують спеціального догляду: після кожного дня носіння вони мають очищуватися від косметичних засобів, пилу, диму, мікроорганізмів та дезінфікуватися у спеціальному розчині. Не забувайте міняти розчин в контейнері, а так стежте за своєчасною заміною самого контейнера. Офтальмологи не рекомендують використовувати для кольорових лінз пероксидні системи. У ряді випадків при носінні контактних лінз можуть знадобитися зволожуючі краплі, які Вам порекомендує лікар.

Схожі статті

Більше новин