ua



Оптичний блог

#глибина різкості

Чому контейнери для лінз потрібно міняти кожен місяць

Чому контейнери для лінз потрібно міняти кожен місяць - linza.com.ua

Контейнери — це аксесуари, без яких неможливий повноцінний догляд за лінзами. Оскільки в них зберігаються ваші МКЛ, ви повинні стежити за їх чистотою особливо ретельно.

Як часто потрібно міняти контейнер для лінз

Протягом дня на контактних лінзах осідає чимало пилу і бактерій. Увечері ви кладете МКЛ в багатофункціональний розчин, який нейтралізує до 90% шкідливих мікроорганізмів. Решта мікробів осідає на стінках контейнера. Можливо, частину з них ви змиєте вранці, при ополіскуванні...

Однак будьте впевнені — невелика частина мікробів там і залишиться!

На наступний день на стінках контейнера буде набагато більше шкідливих мікроорганізмів, а через тиждень — ще більше. Уявіть, що буде через місяць!? Чи готові ви зберігати МКЛ в джерелі інфекції? Скоріш за все ні.

Тому не нехтуйте порадами лікарів офтальмологів і міняйте контейнер не рідше 1 разу на місяць.

Як доглядати за контактними лінзами

Здавалося б, догляд за МКЛ — це легко і просто. Однак є кілька нюансів, які потрібно завжди враховувати. Це допоможе уникнути інфікування лінз і розвитку небезпечних ускладнень (кератит, кон'юнктивіт і т.д.).

Запам'ятайте корисні поради:

  • Перш ніж класти лінзи в контейнер, обов'язково очищайте їх. Для цього досить зволожити МКЛ декількома краплями розчину і протерти подушечками пальців з обох сторін.
  • Завжди наливайте в контейнер свіжий розчин. Ні в якому разі не кладіть лінзи у вчорашню або позавчорашню рідину. Це в кілька разів підвищує ризик розвитку ускладнень.
  • Одягнувши МКЛ, завжди споліскуйте контейнер розчином. Це допоможе змити з його стінок бруд, пил і шкідливі мікроорганізми.
  • Вранці замість використаного розчину наливайте свіжий. Справа в тому, що у багатофункціональних розчинах містяться антисептики. Ці речовини перешкоджають розмноженню мікробів в контейнері протягом дня.

Правильний догляд за МКЛ робить їх носіння абсолютно безпечним. Дотримуючись нескладних правил, ви зможете щодня насолоджуватися хорошим зором без страху за своє здоров'я!

Куди ще можна покласти лінзи

Використовувати для зберігання МКЛ підручні засоби — небезпечно. Адже на них можуть знаходитися шкідливі мікроорганізми, які потраплять на лінзу, а потім — і на поверхню ока. У результаті це призведе до розвитку інфекційних ускладнень.

Тому намагайтеся носити контейнер з собою. Він маленький і легко поміщається в сумочку або кишеню. Якщо ж ви збираєтеся в подорож або відрядження — купіть дорожній набір. У ньому дуже зручно зберігати контактні лінзи, розчин, пінцет і інші аксесуари.

Схожі статті

Більше новин