ua



Оптичний блог

#глибина різкості

Особливості зняття контактних лінз

Особливості зняття контактних лінз - linza.com.ua

Для швидкого та безпечного зняття контактних лінз потрібна чимала вправність. Спочатку впевнено робити це не виходить ні в кого. Найгірше знімати МКЛ виходить у дівчат з довгими нігтями і людей, які тільки починають використовувати засоби контактної корекції зору. Під час маніпуляції вони стикаються з цілою низкою труднощів. Як же їх вирішити?

У цій статті ми зібрали всі можливі способи зняття МКЛ і корисні поради, які допоможуть вам робити це особливо легко.

 

З чого почати

Перш ніж приступати до зняття контактних лінз, визначтеся, яким чином ви будете це робити. Можливо, ви захочете зняти їх за допомогою щипка, присоски або спеціального пінцета. Відзначимо, що два останні способи найкраще підійдуть власницям довгих нігтів і людям, у яких часто рвуться МКЛ.

Безпосередньо перед зняттям лінз вам потрібно обов'язково помити руки з милом. Це допоможе видалити зі шкіри шкідливі мікроорганізми і шкірний жир. Ретельне миття рук дозволить уникнути занесення в око інфекції і накопичення на поверхні МКЛ жирових відкладень. Саме тому нехтувати цим кроком категорично заборонено.

Якщо контактні лінзи пересохли – перед зняттям їх необхідно зволожити спеціальними краплями.

Як зняти лінзи за допомогою пальців

Проводити маніпуляцію необхідно в добре освітленій кімнаті, сидячи перед дзеркалом. Лікті обох рук при цьому повинні стояти на столі. Поруч з вами обов'язково повинен знаходитися контейнер з чистим розчином, куди ви зможете одразу ж помістити МКЛ. Що стосується самих способів зняття лінз, їх існує кілька.

Перший:

  1. подивіться вгору, одночасно відтягуючи нижню повіку вниз середнім пальцем;

  2. доторкніться вказівним пальцем до нижнього краю лінзи і почніть акуратно зрушувати її вниз;

  3. коли МКЛ "сповзе" з рогівки, захопіть її подушечками великого і вказівного пальців і витягніть з кон'юнктивальної порожнини.

Другий:

  1. дивлячись прямо перед собою широко розсуньте повіки вказівним і середнім пальцями однієї руки;

  2. подушечки вказівного і великого пальців другої руки поставте на склеру неподалік від країв МКЛ;

  3. акуратно захопіть контактну лінзу, витягніть її з ока методом щипка і помістіть в контейнер з багатофункціональним розчином.

Як зняти лінзи з довгими нігтями

Наявність довгих нігтів створює масу незручностей при знятті МКЛ. Під час маніпуляцій дівчата ризикують поранити око і порвати контактну лінзу. Уникнути цього допоможуть нескладні маніпуляції.

Якщо у вас довгі нігті – знімайте МКЛ таким чином:

  1. відтягніть вказівним пальцем однієї руки верхню повіку і одночасно з цим подивіться вниз;

  2. покладіть подушечку вказівного пальця другої руки на верхній край лінзи і почніть зрушувати її вниз;

  3. коли МКЛ буде за нижньою повікою, акуратно дістаньте її звідти і помістіть в контейнер.

Як зняти лінзи за допомогою пінцета

Виконувати маніпуляцію необхідно перед дзеркалом в умовах гарного освітлення. Зафіксувавши повіки пальцями, акуратно захопіть верхній або нижній край лінзи наконечниками пінцета. Після цього ви зможете спокійно дістати МКЛ з кон'юнктивальної порожнини.

Як зняти лінзи за допомогою присоски

Знімати МКЛ потрібно перед дзеркалом. Спеціальну присоску необхідно піднести до поверхні ока під кутом 90 градусів. Злегка стиснувши псевдогрушу, прилад слід притиснути до рогівки. Коли ви відпустите ручку присоски, тиск знизиться і лінза міцно зафіксується на наконечнику пристрою. Після цього ви зможете з легкістю витягнути її з ока.

Схожі статті

Більше новин