ua



Оптичний блог

#глибина різкості

Одноденні контактні лінзи: плюси і мінуси

Одноденні контактні лінзи: плюси і мінуси - linza.com.ua

Одноденні контактні лінзи – новий засіб корекції зору

Напевно, немає сьогодні більш зручного і безпечного засобу для корекції зору, ніж одноденні контактні лінзи.

З цією думкою погоджується більшість офтальмологів і пацієнтів, які вже ризикнули спробувати одноденки.

Одноденні контактні лінзи – досить новий засіб корекції далекозорості, короткозорості, астигматизму і пресбіопії. Їх можна вважати останнім досягненням в галузі офтальмології та контактної корекції.

М'які контактні лінзи відомі досить довгий час. Не одне покоління носило і продовжує носити лінзи, які розраховані на піврічний термін носіння, тримісячний, місячний.

А ось контактні лінзи з терміном носіння 1 день ще досить нові, і ще не всі користувачі контактної корекції встигли спробувати таке нововведення.

Одноденні контактні лінзи в Україні

Говорити про те, що світовий ринок контактної корекції перенасичений одноденними лінзами не можна. Але, при цьому, в Україні вже відомі і користуються великим попитом найпопулярніші лінзи з терміном заміни в 1 день від провідних світових виробників:

В останній рік ми дізналися про такі новинки, як Dailies Total 1 і My Day, які відрізняються інноваційними матеріалами і поліпшеними характеристиками для чіткості зору та комфортного їх носіння.

Одноденні контактні лінзи – це м'які контактні лінзи, які розраховані на денне носіння протягом 1 дня.

Переваги одноденних контактних лінз

У порівнянні з лінзами традиційного носіння лінзи-одноденки мають ряд вагомих переваг:

  1. Кожна лінза-одноденка упакована в індивідуальну упаковку-блістер. Це є гарантом їх гігієнічності та стерильності.
  2. Простота у використанні. Відсутня необхідність використання засобів для догляду за лінзами (це обов'язкова процедура для всіх інших типів лінз). Вам не потрібно витрачати час на щоденні очищення, дезінфекцію та промивання лінз спеціальними засобами. Після одного використання лінзу слід просто зняти і викинути.
  3. Покращений комфорт. Одноденні лінзи виробляють з матеріалів, які м'якіші, ніж у лінз планової заміни. Через це вашим очам комфортніше в них перебувати протягом усього носіння.
  4. Одноденні лінзи економлять кошти на покупку допоміжних засобів очищення і зберігання лінз. Вам не потрібні безліч контейнерів, пінцетів, ферментних таблеток і розчинів. Все, що вам необхідно – мати з собою пару нових одноденних лінз.
  5. Одноденні лінзи мінімізують ризик розвитку синдрому сухого ока, появи алергічних реакцій, подразнень і захворювань очей. За 1 день, який ви носите одноденні лінзи, різні відкладення не встигають накопичитися на поверхні лінзи.
  6. Одноденні лінзи знижують ризик механічних пошкоджень очей. 

При такій кількості позитивних сторін у використанні лінз з одноденним терміном заміни, такий засіб має і свої мінуси.

Недоліки одноденних контактних лінз

До негативних моментів можна віднести:

  1. Ціна лінз. Одноденні лінзи коштують трохи дорожче, ніж лінзи планової заміни. Мінімальна ціна стартує від 465 грн. за упаковку – 30 лінз.
  2. Новачкам складніше надягати і знімати такі лінзи через те, що вони, як правило, більш м'які і ніжні, гірше тримають форму.
  3. В одноденних лінзах, які виробляються з гідрогелевих матеріалів, заборонено ходити довше, ніж дозволено виробником, спати і навіть дрімати. Їх обов'язково потрібно знімати і після сну надягати нову пару.

Кілька виражених недоліків одноденної корекції зору не можуть вплинути на явні її позитивні сторони. Одноденні лінзи – це прорив у науці. Це засіб, який спрощує життя багатьом людям.

Якщо ви ще не знаєте, що таке одноденні контактні лінзи, поспішайте їх спробувати. Ми впевнені, що ви побачите різницю і назавжди полюбите цей засіб корекції зору.

Схожі статті

Більше новин