ua



Оптичний блог

#глибина різкості

Мультифокальні контактні лінзи

Мультифокальні контактні лінзи - linza.com.ua

З віком в організмі людини відбуваються незворотні зміни, які тягнуть за собою ряд негативних наслідків. Так само, як сповільнюються процеси метаболізму, погіршується пам'ять, сповільнюється швидкість реакції, знижується загальна активність, очі людини з віком втрачають свою здатність чітко розпізнавати предмети на будь-яких відстанях, будь то в діапазоні витягнутої руки або далеко від нас.

Пресбіопія і її вплив на очі

Вже досить давно в медицині існує визначення вікових змін в органах зору.

Пресбіопія (вікова далекозорість) – так називається природний процес погіршення зору в зрілому віці. Спостерігається він у більшості людей, які переступили поріг 40 років.

Які процеси при цьому відбуваються з очима? З віком кришталик ока втрачає свою еластичність. Через це він вже не може так активно й оперативно змінювати свою форму, щоб забезпечити очам чітку картинку на різних відстанях.

Навіть ті люди, хто в молодому віці не знали проблем із зором, після 40 років піддаються пресбіопії. Спочатку, щоб прочитати текст, який знаходиться поруч, доводиться відсувати його на більш далеку відстань. А далі такі пацієнти купують коригуючі окуляри з позитивними діоптріями.

Тим же людям, які спочатку мали поганий зір вдалину, для того, щоб прочитати текст поблизу, хочеться зняти свої мінусові окуляри і надіти слабші окуляри.

Таким чином, активним користувачам оптичними окулярами після 40 років часто доводиться купувати додаткову пару приладів. І при зміні роботи на різних відстанях, людина мимоволі змінює відповідну пару окулярів. А новачкам з пресбіопією також доведеться придбати окуляри для стабілізації зору.

Альтернативне вирішення проблеми вікової далекозорості

Останні 20 років з активним розвитком контактної корекції зору провідні виробники контактної корекції взялися за пошуки вирішення проблеми пресбіопії. Довгі дослідження, наукові розробки та технологічні вдосконалення дали свої позитивні результати.

Сьогодні для вирішення проблеми поганого зору у людей, старших 40 років, існують мультифокальні контактні лінзи.

Це засіб, який якісно, безболісно і дуже ефективно замінює традиційну корекцію окулярами.

Точно так, як і оптична лінза окулярів, мультифокальна має одразу декілька оптичних зон. Це ідеальний варіант для того, щоб одній оптичній одиниці виправляти зорові дефекти для далекозорості і короткозорості.

Найпоширенішими і найбільш простими мультифокальними МКЛ сьогодні вважають біфокальні. Це такі лінзи, які мають 2 зони – для чіткого бачення зблизька і дальнього споглядання.

А найпрогресивнішими мультифокальними МКЛ слід вважати ті, які мають асферичний дизайн. За своїм впливом у асферичних мультифокалів є схожість із прогресивними лінзами для окулярів.

Працюють вони так, щоб оптична сила в лінзі змінювалася поступово, залежно від того, куди ви дивитеся, на близьку або далеку відстань. Таким чином, вашим очам асферичні мультифокали дають можливість чітко бачити будь-яку картинку, на якій би відстані від вас вона не перебувала.

Україна вперше дізналася про такий дивовижний засобі для корекції пресбіопії наприкінці 90-х років ХХ століття. На даний момент всі бажаючі придбати мультифокали можуть вибирати їх із широкого асортименту провідних виробників, з різними характеристиками і ціновою політикою.

В окрему групу слід виділити інтраокулярні мультифокали. Це абсолютна новинка серед інтраокулярів (лінзи, які хірургічним шляхом імплантуються в очі). Вони сприяють зниженню, а в деяких випадках, повному усуненню проблеми пресбіопії. Так само, як і МКЛ інтраокулярні мультифокали мають кілька оптичних зон, які розташовуються на різних дистанціях.

У традиційній контактній корекції розрізняють м'які і жорсткі мультифокальні лінзи.

Відрізняються вони і за матеріалом – гідрогелеві і силікон-гідрогелеві.

Мультифокальні контактні прилади, так само як і сферичні, мають різні терміни носіння та заміни. Найбільш поширеніші – з терміном носіння на 1 місяць. Зовсім недавня розробка – випуск одноденних мультифокальних лінз – Dailies Aqua MultifocalBiotrue ONEday For Presbyopia.

Як правильно вибрати мультифокальні лінзи

Дуже часто в інтернет-магазин Linza.com.ua звертаються пацієнти, які самостійно прийняли рішення носити мультифокали. Не розуміючи всю важливість такого підбору, люди можуть самі нашкодити здоров'ю власних очей.

Як підібрати правильні мультифокальні МКЛ, які вам підходять, знає тільки офтальмолог-фахівець, і може це зробити тільки після ретельної професійної діагностики.

У процесі огляду лікар визначає ширину зіниці, рівень відхилення зорових показників, дізнається у пацієнта спосіб його життя. Вже на основі всіх отриманих даних доктор виписує рецепт на мультифокальні м'які прилади.

Але як можна зрозуміти, що вам пора звернутися до лікаря за призначенням мультифокальних лінз? Давайте для цього розглянемо основні позитивні і негативні якості мультифокалів, які обов'язково потрібно брати до уваги перед візитом до офтальмолога.

Переваги:

  • поліпшена видимість від близької до далекої відстані;
  • плавний перехід в корекції на різних відстанях;
  • здатність чітко бачити предмети на будь-якій відстані без використання коригуючих окулярів.

Недоліки:

  • процес звикання до таких лінз довший звичайного;
  • на початку носіння мультифокалів може час від часу губитися чіткість зображення в нічний час;
  • ціна на такі лінзи дещо вище звичайних.

Де купувати мультифокальні лінзи

Інтернет-магазин Лінза пропонує вашій увазі широкий асортимент сучасних мультифокальних лінз. В однойменному розділі на сайті ви можете ознайомитися з усіма варіантами для лікування пресбіопії від провідних світових брендів.

Сьогодні найбільш популярними серед українських споживачів стали наступні мультифокали: Air Optix Multifocal (термін заміни 1 місяць), Pure Vision 2 Multifocal (термін заміни 1 місяць), Dailies Aqua Multifocal (одноденні мультифокали), Biofinity Multifocal (на 1 місяць).

Biofinity Multifocal – це унікальна лінза, розроблена компанією Cooper Vision.

Вона вважається частиною сімейства Біофініті – силікон-гідрогелевих МКЛ останнього третього покоління.

Мультифокальна Біофініті має плановий термін заміни – 1 місяць. Носити її можна в денному режимі або пролонгованому – до 7 днів не знімаючи (але тільки після схвалення лікаря).

Ці прилади для пресбіопів розроблені відповідно до технології прогресивного балансу – власність компанії Сooper Vision. Використання даної технології дозволило поліпшити видимість на трьох рівнях – далекому, ближньому і проміжному.

Технологія Aquaform Comfort Science дозволяє зробити біофініті мультифокальні з максимальним рівнем пропускання кисню. А достатня кількість вологи всередині силікон-гідрогелевого матеріалу робить лінзу комфортною для носіння навіть протягом 7 днів не знімаючи.

Цю лінзу, як і всі інші мультифокальні прямо зараз ви можете купити в інтернет-магазині www.linza.com.ua.

На нашому сайті для вас доступні тільки кращі сертифіковані товари від провідних виробників контактної корекції зору. У нас ви знайдете все, що вам знадобиться для корекції вікової далекозорості, а це: лінзи, розчини, краплі, ферментні очищувачі і багато ін.

Оформити своє замовлення ви можете в будь-який момент на сайті, або зателефонувавши нам по телефону в робочий час (7 днів на тиждень). А наша служба доставки подбає про те, щоб у найшвидші терміни ваше замовлення опинилося у вас!

Звертайтеся до нас, ми завжди раді вам допомогти в питанні вибору засобів контактної корекції зору!

Схожі статті

Більше новин