ua



Оптичний блог

#глибина різкості

Контактні лінзи і макіяж

Контактні лінзи і макіяж - linza.com.ua

Сьогодні контактні лінзи стали таким же поширеним явищем як і декоративна косметика, проте дівчата, які хочуть «виглядати на мільйон», повинні дотримуватися правил по догляду не тільки за собою, а і за своїми «чутливими» помічниками. Ви носите одноденні контактні лінзи, які не потребують спеціального догляду, і вважаєте, що правила їхнього використання при нанесенні макіяжу вам ні до чого? Помиляєтеся! Щоб не стати жертвами власної краси ознайомтеся з основними правилами нанесення косметики, які повинна знати кожна дівчина, котра носить контактні лінзи!

Контактні лінзи і makeup: 10 правил по догляду за собою.

1. Гіпоалергенність косметики

Це перше, про що потрібно подбати. Якщо у вас підвищена чутливість очей, то такі «дрібниці» як туш, яка вам не підходить, або неякісні тіні можуть стати причиною постійного дискомфорту: від легкої припухлості навколо очей до висипу і постійної сльозоточивості.

Порада:

Косметика, яка підходить саме вам, не обов'язково повинна бути дорогою. Досить зробити пробний «мазок» на ділянку шкіри у згині ліктя і спостерігати за реакцією організму кілька хвилин. Якщо у вас не виникає неприємного відчуття свербежу, не з'явилися почервоніння або висип, вважайте, що міні-тест на алергопробу ви пройшли.

2. По порядку!

Запам'ятайте раз і назавжди як наносити макіяж з МКЛ: наділи лінзи – нанесли косметику. Зняли лінзи – стерли косметику.

Порада:

Багато офтальмологів радять перед мейкапом використовувати зволожуючі краплі. 

 

3. Жодної косметики на внутрішній частині віка!

Якими б фірмовими і якісними не були підводка або олівець для очей, від їх нанесення на внутрішнє віко вам доведеться відмовитися. Інакше вас чекає подразнення і надмірна сльозотеча.

Порада:

Нанесіть стрілки безпосередньо на лінію росту вій. Ефект майже такий же, а збиток – мінімальний.

4. Жодних пензликів і щіточок

При використанні тіней від цих інструментів доведеться відмовитися: частинки косметики потраплять в очі і викличуть дискомфорт і сльозотечу.

Порада:

Якщо ви не можете відмовитися від використання тіней, наносьте їх тільки поролоновим аплікатором або використовуйте рідкі тіні.

5. Тільки безволоконна косметика

Офтальмологи не радять використовувати туш, основою якої є тонкі волокна, що подовжують вії. Попадання цих волокон в очі може привести не тільки до інфікування рогівки, а й до пошкодження лінзи.

 

 

 

6. Наносити туш правильно

Щоб косметичний ефект був максимальним, а контактні лінзи і очі не постраждали, намагайтеся наносити туш одразу на середину вій. Так ви уникнете не тільки роздратування, але «лапок павука», які, до речі, вже не в моді.

 

 

7. Якнайменше маніпуляцій з віями

Сьогодні розчісувати нафарбовані вії – моветон. А для тих, хто користується контактними лінзами, ще й можливість придбати купу проблем, оскільки туш, яка обсипалася, може не тільки викликати дискомфорт, але і пошкодити саму лінзу.

Порада:

Купуйте якісну туш і наносьте її правильно з першого разу.

8. Ризик накладних вій

Якщо ви не любителька «російської рулетки», не поєднуйте контактні лінзи з накладними віями. Може, обійдеться, а може (якщо крапля клею потрапить під лінзу) доведеться коротати вечір в кабінеті окуліста.

 

 

9. Всі аерозольні засоби – до одягання лінз

Як би банально це не звучало, але спочатку потрібно використовувати лаки для волосся, парфуми та дезодоранти, і тільки потім надягати лінзи.

Порада:

Якщо вам потрібно нанести парфум у лінзах, сильно замружте очі, обприсніть і тільки через 10-15 секунд відкривайте очі. Головне, переконайтеся що «хмара» розсіялася, інакше навіть найдрібніші частинки зможуть принести величезні неприємності.

10. Остання в списку, але перша за важливістю порада

Використовуйте тільки гіпоалергенну косметику на водній основі, яка створена для чутливих очей. Вона повинна бути не тільки без масляних і ароматичних інгредієнтів, а й схвалена офтальмологами.

Якщо ви хочете підкорювати серця чоловіків одним помахом вій, дотримуйтеся 10 простих правил, викладених вище, і не забудьте розповісти про них подругам!

Схожі статті

Більше новин