ua



Оптичний блог

#глибина різкості

Як підібрати кольорові лінзи для зелених очей

Як підібрати кольорові лінзи для зелених очей - linza.com.ua

Коли з'явилися кольорові МКЛ

Контактні лінзи – це засіб, який сьогодні став мега-популярним в усьому світі серед людей, які мають проблеми із зором. Найбільш простий і швидкий спосіб виправити дефекти очей, не вдаючись до кардинальних заходів – купити підходящу пару м'яких контактних лінз.

Лінзами люди користуються вже понад 40 років. Щороку в цій індустрії з'являються нові розробки, якість МКЛ поліпшується. Так само як лінзи для поліпшення зору, свого часу з'явилися кольорові контактні лінзи. Це сталося в кінці минулого століття. А головним ідейним натхненником появи кольорових КЛ став добре відомий нам Голлівуд. Саме кіношна потреба частої зміни образів акторів призвела до того, що провідні компанії-виробники контактної корекції почали розробляти і створювати декоративні КЛ, які могли б кардинально або частково змінити колір будь-яких очей, надати їм особливого забарвлення, додати експресії образу героя, налякати або розсмішити.

Перші кольорові і відтінкові прилади були доступні не всім. Їх використовували виключно в акторських цілях. Та й ціна на такий продукт була дуже висока. Згодом театральні КЛ ставали доступнішими в ціні, люди більше стали звертати на них увагу. Зараз підібрати пару кольорових приладів може абсолютно кожен, не залежно від якості зору, адже кольорові лінзи можуть бути з діоптріями.

Які лінзи підходять для зелених очей

Власники зелених очей часто експериментують з кольором. Для них найкраще підібрати МКЛ:

  • кольорові з насиченими відтінками (вони повністю змінюють природний зелений);
  • відтінкові (не змінюють природний зелений, лише підсилюють його, чим роблять погляд ще виразнішим і глибшим);

Для того, щоб повністю приховати зелені очі, потрібно дуже уважно підбирати лінзи. Найкраще зелений перекриють такі прилади:

  • коричневі;
  • сині;
  • бірюзові.

А ось блакитні і сірі лінзи погано виглядають на зелених очах. Вони, швидше за все, можуть дати ефект «брудного» кольору.

Як підібрати лінзи для зміни кольору

Підібрати відтінків МКЛ може кожна людина, незалежно від того, хороший у нього зір чи поганий. Такі засоби не можна призначати собі самостійно. Інакше ви ризикуєте придбати лінзи, які погано поєднуватимуться з вашим природним кольором очей, і які ви просто не захочете носити. Єдиний спосіб зробити вдалу покупку – звернутися до офтальмолога за рецептом на кольорові лінзи. Тільки фахівці в цій галузі зможуть порадити вам лінзи, які підійдуть вашим очам. В оптиках також можлива примірка кольорових контактних лінз.

Маючи на руках рецепт, наступного разу можна буде звертатися в наш інтернет-магазин за покупкою. Тут ми представили великий вибір кольорових і відтінкових КЛ на будь-який смак і для будь-якого кольору очей.

Схожі статті

Більше новин