ua



Оптичний блог

#глибина різкості

Як досягти максимального комфорту в контактних лінзах

Як досягти максимального комфорту в контактних лінзах - linza.com.ua

Контактні лінзи - це не тільки порятунок для людей, що мають зорові відхилення, але і чужорідне тіло в очах, про це ніколи не варто забувати. Якщо ви ставитеся до свого здоров'я достатньо серйозно і відповідально, то не станете терпіти найменші незручності або відхилення від звичного стану. Не знаєте, як досягти максимального комфорту? Прочитайте нашу статтю і дізнайтеся, як носити контактні лінзи із задоволенням!

1. Навчіться правильно одягати лінзи.

Перше, про що слід згадати - це правильна посадка лінз на очах. Якщо ви з якихось причин наділи лінзу неправильно, очі відразу відгукуються почуттям дискомфорту, печіння, з'являється неприємна різь і навіть сльозотеча, яка не тільки заважає бачити предмети максимально чітко, а й може зіпсувати макіяж.

Порада:

  • Якщо ви не вмієте відрізнити «чашечку» від «блюдечка», вибирайте контактні лінзи зі спеціальними позначеннями, які дозволяють надіти виріб правильно. Наприклад, лінзи таких фірм як Bausch & Lomb або Cooper Vision.

2. Не забувайте про зволожуючі краплі.

Якщо у вас є симптоми синдрому сухого ока або ви перебуваєте в умовах, які пересушують лінзи, не поспішайте від них відмовлятися. Правильно підібрані лінзи разом з зволожуючими краплями подарують довгоочікуваний комфорт.

Порада:

  • Уникайте тривалого перебування в приміщеннях з включеними кондиціонерами, обігрівачами і густим тютюновим димом.
  • Перебуваючи на свіжому повітрі в теплу пору року, носіть окуляри з широкою оправою, яка не дасть вітру пересушити лінзи.
  • Використовуйте зволожуючі краплі для контактних лінз, рекомендовані вашим лікарем.

3. Використовуйте «дихаючі» лінзи з невеликим періодом планової заміни.

Якщо ви користуєтеся квартальними або традиційними лінзами, задумайтеся над тим, щоб змінити їх на «дихаючі» лінзи щомісячної заміни або одноденні. А для користувачів, які хочуть екстракомфорту, існують «дихаючі» одноденні лінзи, наприклад, Dailies Total 1.

Порада:

4. Користуйтеся одноденними лінзами.

Лідери з виробництва контактних лінз, наприклад, Alcon, Cooper Vision, Bausch&Lomb, J&J вже давно випустили лінзи з щоденним режимом заміни. Головна перевага таких виробів - простота в догляді і максимальний комфорт, який за відчуттями не зрівняється з жодною лінійкою контактних лінз тривалого носіння.

Порада:

  • Якщо у вас чутливі очі або алергія на компоненти розчину, одноденні лінзи стануть найкращим вибором для вас.

5. Суворо дотримуйтеся правил по догляду за лінзами.

На перший погляд здається, що стежити за лінзами складно, однак це зовсім не так. Якщо ви знайомі з поняттям «особиста гігієна», то і догляд за виробами будете сприймати як щось само собою зрозуміле.

Порада:

  • Користуйтеся багатофункціональними розчинами, назавжди забудьте про дистильовау або мінеральну воду і воду з-під крана. Очистити і продезінфікувати ваші лінзи можуть тільки ті засоби, які для цього призначені.
  • Відкривайте і закривайте флакон обережно, щоб не занести інфекцію спочатку на шийку, а потім на лінзи.
  • Купили нові лінзи? Не забудьте поміняти контейнер!

6. Не лягайте спати в лінзах, які не призначені для сну.

Найпоширеніша помилка багатьох людей - це сон в контактних лінзах, які для цього не педназначени. Будьте уважні і завжди носите з собою контейнер, якщо збираєтеся спати далеко від дому або їдете на відпочинок.

Порада:

  • Якщо ваша робота або спосіб життя припускають постійне носіння контактних лінз, порадьтеся з лікарем з приводу пролонгованої носіння. На щастя, сьогодні можна купити спеціальні лінзи, які можна носити, не знімаючи.

Хочете, щоб лінзи дарували відчуття комфорту максимально довго? Спробуйте скористатися нашими порадами і відчути результат на собі!

Схожі статті

Більше новин